uleielixir.ro

Atunci cand ne gandim la ulei, facem imediat asocierea cu uleiul de floarea soarelui. Exista insa si alternative, care – dupa cum se pare – pot aduce numeroase beneficii pentru sanatate.

In randurile urmatoare va voi prezenta o serie de beneficii pe care le-am descoperit cu privire la uleiul de canepa. Mai exact, este vorba despre ulei de canepa Elixir, obtinut prin presare la rece. Procedeul implica presarea la temperaturi sub 30 grade a semintelor de canepa curatate in prealabil de impuritati, iar uleiul obtinut, odata decantat, prezinta proprietati nutritive care nu pot fi trecute cu vederea. Iata care ar fi cateva dintre acestea:

  • Poate ajuta la prevenirea problemelor cardiovasculare

Compozitia bogata in Omega 3 a uleiului de canepa Elixir are un rol benefic pentru sanatatea cardiovasculara. Consumul acestui tip de ulei poate sa regleze nivelul tensiunii arteriale, contribuind de asemenea la prevenirea diverselor probleme cardiovasculare.

  • Un ajutor considerabil pentru piele

Odata introdus in alimentatie, uleiul din canepa poate sa ajute la mentinerea sanatatii si flexibilitatii celulelor pielii. In plus, acest sortiment de ulei care poate fi comandat de pe site-ul www.uleielixir.ro are si proprietati antivirale, antifungice si antibacteriene, ceea ce ajuta de asemenea la mentinerea sanatatii pielii.

  • Poate sa ajute la stabilizarea echilibrului hormonal

Semintele de canepa contin un acid care are un rol benefic in tratarea simptomelor premenstruale sau ale menopauzei – este vorba de acidul gamma-linolenic. De asemenea, si continutul de magneziu contribuie la randul sau la restabilirea echilibrului hormonal, fiind foarte folositor organismului.

  • Sustine sanatatea sistemului nervos

Prin continutul sau bogat in acizi grasi Omega 3 si Omega 6, uleiul de canepa Elixir presat la rece este deosebit de benefic pentru sanatatea sistemului nervos. Odata introdus in alimentatie si consumat in mod regulat, acest tip de ulei contribuie la o dezvoltare sanatoasa a creierului, in cazul copiilor, dar si la mentinerea sanatatii sistemului nervos in cazul adultilor.

  • Inlatura simptomul picioarelor obosite si “grele”

Uleiul de canepa are in continutul sau un raport de 3:1 intre acizii grasi Omega 6 si Omega 3. Un asemenea raport este optim pentru a mentine curate pana si cele mai fine vase de sange. Acest lucru rezulta intr-o circulatie periferica mentinuta la nivel normal, fara vreo ingreunare, ceea ce implica si diminuarea simptomului de picioare grele chiar si dupa o zi foarte solicitanta.

  • Efect antiinflamator si antiartritic

Continutul bogat in acizi grasi Omega 3 sustine productia unor substante antiinflamatoare in corp, care au o actiune similara cu cea a hormonilor. Prezenta acestor acizi grasi ajuta in timp la prevenirea si chiar la tratarea unor afectiuni artritice.

Avand in vedere toate beneficiile enumerate anterior, a caror lista poate continua, este evident ca uleiul de canepa presat la rece merita cu siguranta introdus in alimentatie si consumat in mod regulat. Pentru o gama diversificata de uleiuri presate la rece, de la cel de canepa si pana la alte tipuri de uleiuri precum ulei de in sau dovleac, cei interesati pot sa acceseze website-ul mentionat.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *