Unt natural pentru corp

Untul de Shea este foarte folosit in industria cosmetica mai ales ca are proprietati nemaipomenite asupra frumusetii si asupra sanatatii. In cazul in care nu stii diferite lucruri despre untul de Shea, iata cateva lucruri:

Untul de shea in stare naturala are o aroma pe care majoritatea oamenilor o considera placuta. Pe masura ce se invecheste, aroma acestuia se va estompa. Untul de shea este destul de stabil atunci cand este pastrat in mod corespunzator, in caz contrar poate rancezi.

Untul de shea nu ar trebui sa aiba miros mucegait sau putred, indiferent de vechime. Daca vi se pare ca aroma sa naturala dispare prea repede, puteti incerca unt inalt rafinat de shea, care a fot filtrat prin argila pentru a se elimina aroma sa naturala.

Calitati vindecatoare – Calitatile curative ale untului de shea se datoreza prezentei a multipli acizi grasi si steroli, anume acid oleic, acid stearic, palmitic si linoleic. Aceste componente liposolubile sunt nonsaponifiabile, ceea ce inseamna ca nu pot fi supuse saponificarii sau convertite in sapun atunci cand sunt introduse in mediul alcalin. Gratie acestei proprietati untul de shea are o actiune vindecatoare accentuata a pielii.

Proprietatile antiinflamatorii – Untul de shea contine mai multe derivate de acid cinamic, un compus frecvent intalnit in scortisoara. Untul de shea are efecte antiinflamatorii, iar in plus unul din compusii sai impiedica dezvotlarea tumorilor.

Continut ridicat de antioxidanti – Untul de shea contine vitaminele A si E, precum si catechine, antioxidanti din plante care se regasesc si in ceaiul verde. Desi nu este clar cat de bine sunt absorbite in piele vitaminele A si E din untul de shea, exista dovezi care demonstreaza ca esterii acidului cinamic din untul de shea ajuta la prevenirea deteriorarii pielii de catre radiatiile ultraviolete.

 

2 Comments

Leave a Comment