Ventilatia – misiune indeplinita

Aer viciat, poluare, munca in conditii de aer contaminat cu diverse substante – toate acestea si nu numai impun nevoia de ventilatie, un flux de aer corespunzator care sa asigure o functionare optima a tuturor proceselor. Facem aici referire la segmentul industrial, la cel institutional sau comercial, din simplul motiv ca in sectorul rezidential solutiile sunt mult mai simple.

In momentul in care in locuinta se simte un aer inchis, pur si simplu aerisim sau apelam la ventilatoare de uz casnic pentru a crea acel flux de aer ce este uneori atat de necesar – in special in zilele foarte calduroase de vara.

Cu totul altfel sta insa problema in momentul in care se impune aerisirea spatiilor de dimensiuni mari. Aici este nevoie de fluxuri de aer crescute, de ventilatoare de putere mare, care sa asigure un debit de aer constant si ridicat. Ventilatoarele industriale sunt solutia perfecta in diverse tipuri de situatii: atunci cand se impune ventilatia corespunzatoare intr-un depozit sau chiar un supermarket, cand procesele de fabricatie produc gaze nocive in hale de productie, sau chiar si in cazul transportului diverselor tipuri de gaze intre incinte.

Desigur aceste ventilatoare functioneaza pe acelasi principiu: lamele conectate la un ax ofera prin rotatie fluxul de aer necesar. Deosebirea sta insa in nivelul la care actioneaza. Nu poate fi comparat necesarul de ventilatie casnic cu cel de la nivel industrial – in cel din urma caz se impune atat o putere mai mare cat si un debit de aer crescut. Aceasta nevoie este indeplinita de seria motoarelor electrice de la Braco – societate specializata pe domeniul ventilatiei, in speta ventilatie industriala si tot ceea ce este legat de aceasta.

Nu oricine are acasa optiunea de alimentare cu energie electrica in sistem trifazat, astfel motoarele electrice trifazate oferite de Braco sunt destinate in special aplicatiilor la nivel industrial, institutional si chiar comercial.

Dupa cum spuneam, solutiile Braco pentru ventilatie includ o serie completa si complexa de motoare electrice de puteri diferite, in asa fel incat sa se plieze oricaror nevoi. In unele cazuri se impun motoare care sa fie functionale in conditii extreme. Fie temperaturi extreme, fie un nivel ridicat de umiditate, fie conditii de lucru cu mult praf – astfel Braco vine cu solutii pentru orice exigente.

Exista un stoc de ventilatoare si motoare electrice standard, care se dovedeste a fi potrivit in cazul necesitatilor de ordin comun; pentru cazuri mai speciale insa, in care parametrii de functionare a motoarelor sau ventilatoarelor necesita anumite imbunatatiri, echipa de profesionisti de la Braco vine in ajutorul oricui. Stocul de motoare standard acopera nevoile urgente, insa in cazuri speciale se pune la dispozitia clientilor o echipa care realizeaza motoare in serie scurta, pentru diverse aplicatii unde cele standard nu pot fi utilizate.

Durata de functionare indelungata si fiabilitatea sunt obiectivele urmarite si indeplinite cu succes de Braco prin diviziile sale de realizare de ventilatoare industriale si de motoare electrice. In acest fel, oriunde se impune nevoia ventilatiei, aerisirii corespunzatoare si nu numai, solutiile oferite se pliaza oricaror exigente, cu garantia calitatii si intretinere si consultanta pentru echipamentele oferite.

Leave a Comment