Vitaminele si mineralele potrivite pentru porumbei

In mod cert daca ai aceasta pasiune de a creste porumbei vei fi mereu interesat sa cunosti detalii despre produsele optime de oferit porumbeilor. Vitaminele si mineralele sunt printre acele tipuri de produse cel mai adesea oferite, mai ales ca preventie. Despre ce si cum si cand trebuie administrat detaliem in randurile ce urmeaza.

De ce sunt necesare suplimentele de vitamine si minerale

Ca si in cazul uman, suplimentele de tip vitamine si minerale sunt necesare pentru ca organismul nu le poate extrage atat cat este necesar numai din alimentatie. Si in cazul porumbeilor vorbim despre necesitatea unor substante organice indispensabile in prezenta vitaminelor si mineralelor. Organismul lor nu este mereu capabil sa sintetizeze tot ce este necesar.

Apar frecvente avitaminozele, adica deficiente ale anumitor vitamine si acestea se pot corecta cu administrarea de suplimente. Despre ce ar fi necesar si cand, fiecare columbofil ar trebui sa aiba idee. Asta pentru ca anumite carente vin cu anumite manifestari distincte. Cand lipsesc anumite vitamine si minerale pentru porumbei pot sa apara: tulburari de alimentatie, apatie, letargie, prestatii slabe la concursurile de profil sau chiar si fertilitate scazuta. Unul din cele mai frecvente cazuri se refera insa la rezistenta mai scazuta la boli.

Ce este de facut

Magazinele de profil cum este si Produse Columbofile, pun la dispozitie diverse tipuri de suplimente alimentare, vitamine, minerale si nu numai. Acestea vin de obicei cu toate instructiunile la pachet, dozaj si tot ce tine de indicatii de administrare, efecte si indicatii de la producator.

Despre care ar fi necesarul de vitamine si minerale ramane insa o chestiune discutabila. Asta pentru ca totul depinde de o serie de factori. Vorbim despre sezon si nu  numai, de nivelul de stres al porumbeilor, de cat sunt de solicitati – spre exemplu in perioada concursurilor este evident ca au nevoie de hrana consistenta si de suplimente, pentru a avea performanta si post concurs pentru a se reface.

Recomandarea este de a tine cont de perioada in care se afla porumbeii. Astfel, de la reproducere la boli, la perioada de naparlire sau antrenament, fiecare etapa inseamna totodata si o alta nevoie din punct de vedere al nivelului de vitamine si minerale administrate. Pentru evitarea cazurilor in care apar avitaminoze fiecare crescator trebuie sa urmareasca evolutia porumbeilor si sa faca alegeri de calitate, de produse specializate.

Produsecolumbofile.ro pune la dispozitie sute de produse din care pot fi alese cele conforme cu nevoile.

Contact:

0773 774 303

Leave a Comment